Køkken

På Bornholms Efterskole går vi op i en varieret og sund kost i form af både nye og kendte retter.

Vi går, selvfølgelig, også op i økologi, og er i øjeblikket på bronzemærke, men arbejder på at opgradere til sølv, hvilket er godt klaret på et sparsomt budget. Det kan også kun lade sig gøre, fordi vores kok, Thomas, både er uddannet kok og konditor/bager. Så vi bager alt selv og i øvrigt laver maden fra bunden. Det giver os mulighed for at sikre ordentlige råvarer, som vi selvfølgelig prioriterer er bæredygtige og lokale, når det er muligt.

På Bornholms Efterskole har bevidsthed om bæredygtighed, madkultur og madvaner en særlig plads. Det er en del af den almene dannelse at opbygge et sundt forhold til, hvordan vi spiser og hvor det kommer fra. Derfor skal alle elever i køkkenet i løbet af skoleåret – måske endda flere gange. Det sikrer, at man også lærer om madlavning og hygiejne, som kan bruges i resten af livet – måske særligt, når man står på renden til at flytte hjemmefra.