Er du til film & foto?

Media er for dig, der gerne vil arbejde seriøst med medier og kommunikation. Måske vil du endda søge ind på ungdomsuddannelserne til fotograf, film/tv-assistent 1 og 2, grafisk designer eller gymnasiernes medielinjer. Vores undervisning er udviklet i samarbejde med disse uddannelser, og vi kan give dit et fagligt skub i den rigtige retning.

Media arbejder med formidling gennem forskellige medier, primært film, foto og grafisk design. Modulerne er typisk fokuseret omkring en genre, hvor man gennem teori og praksis arbejder målrettet for at lave et eller flere slutprodukter.

Et modul, kan eksempelvis have fokus på genren kortfilm. Et sådan modul vil indeholde undervisning i kamerateknik, filmiske virkemidler, lyd, lyssætning, skrive manus, skuespil mm. I løbet af modulet vil eleverne producere deres egne kortfilm. En målsætning kan i dette tilfælde være, at filmen bliver tilmeldt festivalen for efterskolefilm, Dolly Awards – eller at eleverne arrangerede visninger i den lokale biograf. Modulerne vil  alle arbejde hen imod et defineret slutmål, som fx en udstilling, en bogudgivelse, en konkurrence eller lignende.

På Media bliver man gennem teori, øvelser og kyndig vejledning, klædt på i det pågældende genreunivers af dygtige undervisere. Bl.a. er Anne, en af linjens faste undervisere uddannet fotograf og har arbejdet professionelt med fotomediet gennem mange år i Berlin, både som freelance fotograf og som udstiller af fotografiske værker.

Linjen udnytter øens mange muligheder alt efter undervisningsforløb, men har base i den nyligt ombyggede villa med faciliteter og udstyr til at lave professionelle produktioner. I huset finder du bl.a. et filmstudie med green screen, klippe/redigerings stationer med store skærme, lydstudie, biograf osv.

”Media er for dem, der gerne vil arbejde med fotografi og film på et højt plan. Man får en masse brugbar viden, både gennem teori og praktisk arbejde og man lærer bl.a. hvordan man teknisk betjener et kamera, hvordan man arbejder med lys, hvordan man bearbejder sit materiale i professionelle programmer. Men man lærer også en hel masse om hvordan man fortæller historier med forskellige medier.”

- Anne Lass / Fotograf og lærer på Media

Deltag i konkurrencer, events og filmfestivaler

Gennem målrettet undervisning og øvelse, får du mulighed, tid og kompetencer til at lave “real life” opgaver og til at deltage i fotokonkurrencer og filmfestivaler.

Skal du være med næste år?

Tilmeld dig et skoleår på Bornholms Efterskole