Skolehjem Bornholm – Erhvervskollegie

Som en del af vores samarbejde med det lokale erhvervsliv og ungdomsuddannelsesinsitutioner, har vi oprettet et skolehjem – et erhvervskollegie, som en del af vores efterskole. Dette har en unik karakter, og vi er pt. eneste efterskole, med et tilhørende skolehjem.

Mange bornholmske virksomheder, der skaber elev- og praktikpladser i en bred vifte af erhvervsuddannelser, kan ikke skaffe et tilstrækkeligt antal elever fra Bornholm alene. Dette har medført behovet for et skolehjem på Bornholm.

På den baggrund har vi oprettet vores erhvervskollegie, et skolehjem som giver mulighed for, at ikke-bornholmske elever kan tage deres ungdomsuddannelse og praktik hos en af de mange virksomheder på øen.

Desuden oplever vi hvert år et lignende behov hos vores efterskoleelever, der ønsker at fortsætte deres uddannelsesliv på Bornholm.

Hvad er et skolehjem/erhvervskollegie?

Et erhvervskollegie er et skolehjem, hvor man kan bo, mens man tager sin erhvervsuddannelse. Et erhvervskollegie minder meget om efterskole og kostskole – bare for lidt ældre unge mennesker.

Beboerne på vores erhvervskollegie er typisk ikke på skolen mellem ca. 7:30 og 15.00, hvor de er i skole eller på arbejde, men derefter deltager de i vores almindelige eftermiddags- og aftentilbud, som valgfag, fritidsaktiviteter, sociale arrangementer og naturligvis måltider. Beboerne på erhvervskollegiet indgår i øvrigt under samme vilkår og samme reglement, som skolens andre elever.

Vores skolehjem og dets beboere, giver os helt unikke muligheder for at tilbyde vores efterskoleelever en direkte forbindelse til forskellige ungdomsuddannelser og virksomheder med praktikmuligheder, gennem fællesskaber og mulige mentorforløb på tværs af alder og uddannelsesniveau.

Hvem har brug for et skolehjem?

Der kan nogle gange være langt fra ens bopæl til den virksomhed man skal i praktik i under sin uddannelse. Det kan vise sig at være en større udfordring at få de praktiske ting som boligforhold og transport til at gå op, hvis man i perioder skal i praktik i den anden ende af landet. I de tilfælde kan et skolehjem hjælpe mange unge ud i de rigtige virksomheder, da vi på Bornholms Erhvervskollegie kan tilbyde et sted at bo under praktikken.

Pladser på erhvervskollegiet

Vi tilbyder i alt 18 pladser til elever i praktik i Bornholmske virksomheder. Fælles for alle vores beboere er, at de ikke til dagligt bor på Bornholm, men har lavet en uddannelsesaftale med en bornholmsk virksomhed. Vi kan være bopæl for længere eller korte praktikforløb, men fælles for dem alle er, at vi altid stiller vores fællesskab til rådighed.

Bor man på vores erhvervskollegie vil du få tildelt en kontaktperson, der skal fungere som ressourceperson, der kan hjælpe med at få hverdagen til at glide lidt bedre, alt afhængig af behov.

Værelser

På kollegiet vil du blive indlogeret på værelser med plads til 2 personer. Værelserne er inddelt efter køn og har egen vask og skabe til personlige ting. Der er båse med brusebad flere steder i bygningen.

Forplejning

Der vil under dit ophold være fuld forplejning, hvilket hos os indebærer fælles morgenmad, madpakke og varm mad til middag. Ud over det vil der være frugt, the og kaffe i løbet af dagen samt en kage en gang i mellem.
Vores køkken har lige nu bronze i økologi, vi bager selv størstedelen af vores brød og laver langt det meste mad fra bunden. Se mere om vores køkken her

“Vi har flere beboere, der nyder godt af det fællesskab et erhvervskollegie kan tilbyde. Det gør det lidt nemmere at komme op om morgenen og ud af døren, hvis man har et par venner at dele det med. Vi er jo så heldige også at kunne hjælpe med både praktiske og faglige ting ved en praktik. Vi er jo også en skole ved siden af”

- Bjarne Holm /Coach og tilknyttet erhvervskollegiet

Vi er til daglig en efterskole med fokus rettet på linjerne Gastro, Media, Mountainbike og Adventure. Det betyder vi bruger øens muligheder så meget som muligt i vores dagligdag. Et miljø man som beboer på vores erhvervskollegie også kan blive en del af gennem eftermiddagsaktiviteter og valgfag.

Vil du høre mere om vores erhvervskollegie?

Udfyld kontaktformularen – så kontakter vi dig