Hvis du er vild med at klatre, skulle du overveje at tage dit efterskoleophold hos Bornholms Efterskole. Som en del af vores linje Adventure efterskole, vil du bogstaveligt talt komme til tops inden for klatring!

Klippeklatring

Klippeklatring Bornholms Efterskole

Bornholm er en stor klatrepark

Klatring er populært. Overalt ser man store klatrevægge, og hvis det går vildt for sig endda også nogle gode klatretræer. Men Bornholm er det eneste sted i Danmark med klipper. Rigtige klipper – og mange af dem. Så det er helt oplagt, at vi på Bornholms Efterskole tilbyder klatring efterskole.

Klatring er en sjov og spændende sport, der stiller såvel fysiske som psykiske krav. Balance, udholdenhed, koordinationsevne, koncentration, dømmekraft, smidighed, overblik m.v. er alle nøgleord i forbindelse med klatring.

På vores Adventure linje vil du få kendskab til klatreteknikker, og alt hvad der følger med af redskaber og udstyr.

Klippeklatring på Bornholm

Hvis efterskole klatring er noget for dig, må du ikke snyde dig selv for de enestående muligheder for klippeklatring, som vi på Bornholms Efterskole takket være øens enestående natur kan tilbyde:

Klatring på indlandsklipper

Udover Troldeskoven har Bornholm omkring 8 såkaldte dalnedsænkninger, der hver især byder på mange klatreruter.

Klatring på kystklipper

Kyststrækningerne fra Nordbornholm og næsten hele vejen til Svanneke byder på flere hundrede klatreruter – og desuden en fantastisk smuk natur.

Klatring på granitbrud

Vang Granitbrud, Moseløkken Stenbrug og Hammerbruddet byder tilsammen på over 100 fantastiske klatreruter i granit og stenbrud.

Rapelling

Rapelling – også kaldet abseiling – er en særlig type klatring. Bjergbestigere bruger rapelling, når de skal ned fra bjerget igen. Det er ikke fysisk hårdt som klatring i sig selv – men du får brug for både vilje og mod. Det kræver sin mand/kvinde, at læne sig bagover i et tyndt reb og fire sig ned!. Rapelling kan også bruges fra f.eks broer, høje bygninger og selvfølgelig fra klipper!

Klatring

Hvis du elsker at klatre

Hvis du elsker at klatre, vil du kunne se frem til:

Klatrevægge

-Træklatring

-Klippeklatring

-Rapelling

Du vil komme til at mærke suset og adrenalinen, når du læner dig ud over klippekanten, og langsomt firer dig ned mod jorden med øjnene rettet mod himlen. Og du vil få afprøvet dine grænser, mens du i samarbejde med dine kammerater overvinder de stejle klipper!

Ø-eventyr, udvikling og samarbejde

Efterskole klatring er både sjovt og spændende. Samtidig lærer du dig selv at kende, og du udvikler tekniske, mentale og fysiske kompetencer. Du lærer også vigtigheden af team spirit og samarbejde, og får nogle helt enestående oplevelser i naturen med dine kammerater. Alt sammen noget du vil tage med dig videre.

Klatring efterskole – en del af vores Adventure efterskole

Hvis du er klar til at klatre dig til tops gennem dit efterskoleophold, skal du vælge efterskole med klatring på Bornholm. Klatring er en del af vores linje Adventure efterskole

Du kan også benytte dig af vores løbende tilbud om at prøve om efterskole er noget for dig (der bliver også klatret).

Bornholms Efterskole giver mulighed for at prøve efterskole og ø-eventyr på vores weekend-camps. Du kan tilmelde dig weekendcamp her