Vi er Bornholms Efterskole

Ingen steder i Danmark ligner Bornholm. Rå klipper, hvide sandstrande og spirende iværksætterkultur. Vi er stolte af at kunne præsentere 3 linjer, der alle bruger Bornholm på hver sin måde.
Bornholms Efterskole er adventure og udeliv i sin reneste form. Øen giver os muligheder, som mange må rejse langt for at finde. Og det ved vi – for vi er den eneste efterskole på Bornholm.

Øen har samtidig en blomstrende iværksætterkultur indenfor specielt kunsthåndværk og gastronomi. Det giver os mulighed for at se og opleve iværksættere i alle situationer. Vi skaber erfaring, udvikling og nytænkning på vores linje med kreativt iværksætteri.

Bornholms Efterskole ligger i Rønne kun en cykeltur fra shopping og byliv – og Campus Bornholm.
Campus Bornholm er øens nybyggede uddannelsessted. Her er samlet alt fra erhvervsuddannelser til gymnasier, HTX, HHX og læreruddannelser. Faciliteterne fås ikke bedre og vi er begejstrede for at kunne præsentere vores nye erhvervslinje, der vil indgå i tæt samarbejde med Campus Bornholm.
Du vil blive undervist på erhvervsuddannelsernes 4 grundforløb, komme i praktik og blive klar til at tage en ungdomsuddannelse.

Så hvad enten du vil dyrke udelivet, den kreative iværksætterånd eller  har hænderne godt skruet på, finder du ikke bedre omgivelser end hos os.

Book camp eller tilmeld dig Bornholms Efterskole. Vi er mere end en efterskole.

Værdigrundlag for Bornholms Efterskole

På Bornholms Efterskole er fællesskabet og demokratiet bærende, men der er samtidig fokus på den enkeltes behov og udvikling. Skolen bygger på et socialdemokratisk grundlag. Eleverne møder voksne med værdier og holdninger til livet, der med respekt for den enkelte udfordrer eleverne i efterskolens forpligtende fællesskab. Vi arbejder dagligt med at udvikle eleverne både personligt, socialt og fagligt, således de gøres livsduelige og uddannelsesparate.

png png
hjærte

Trivsel i tryghed

Vi vægter fællesskab, ligeværd, sundhed og ansvarlighed, som grundlæggende forudsætninger for, at eleven i tryghed kan udvikle sine personlige, faglige og sociale kompetencer.

Bornholmske omgivelser

Den bornholmske natur og øens kreative og iværksættende miljø, bidrager til skolens atmosfære og er til stor inspiration for undervisningen og dagligdagen.

hej3

Faglig- og praktisk sammenhæng

Med troen på at alle kan lære og bevare lysten til at lære, tilrettelægger vi en differentierende undervisning, der lægger vægt på en sammenhæng mellem skolens faglige, praktiske og kreative aktiviteter.

planet-earth

Indgåelse i fællesskaber

Gennem en demokratisk opbygget hverdag og gennem samarbejdsprojekter og “real life” udfordringer, vil vi styrke den unges evne til at indgå i fællesskaber og deltage aktivt i samfundsdebatten.

Livet som bornholmer

Livet på Bornholm står i stærk kontrast til storbyens hektiske hverdag. Det er lidt som om, man her finder sin egen tidszone. Her er der tid til fordybelse. Tid til at lære. Tid til at være sammen på nye måder.

Samtidig tilbyder skolen og den omkransende natur, et væld af aktiviteter så man aldrig behøver at kede sig. Man kan uden problemer slå tiden ihjel.
På trods af den store mentale afstand, er man aldrig mere end et par timer fra København.

Kan du lide hvordan vi ruller?

Så burde du måske…