logo

Prøv efterskolelivet på klippeøen allerede i 8. klasse

Få en unik oplevelse på Bornholms Efterskole

Vi er måske Danmarks hyggeligste efterskole

8. Klasse på efterskole

Trænger du til noget nyt? Tag 8. klasse på Bornholms Efterskole

På de fleste efterskoler i Danmark er der kun mulighed for at tage 9. og 10. klasse på efterskole. På Bornholms Efterskole tilbyder vi muligheden for, at du kan tage et år på efterskole allerede i 8. klasse. Der kan være mange grunde til, at efterskole i 8. klasse kan være det rette valg for dig. Nogle unge skal under alle omstændigheder foretage et skoleskift efter 7. klasse, og så kan 8. klasse på efterskole være oplagt, især hvis du alligevel har overvejet at prøve efterskolelivet.
Det kan også være at du trænger til et skift i miljø og/eller omgangskreds. Eller måske er du enten lidt skoletræt, eller har behov for nye og anderledes udfordringer fagligt eller socialt? 8. klasse på efterskole kan også være det helt rigtige, hvis du ganske enkelt trænger til at der skal ske noget nyt. Der vil helt sikkert ske en masse nyt, hvis du vælger at tage 8. klasse på Bornholms Efterskole.

Du vil få efterskolen som dit “andet hjem” mens du går på efterskole i 8 klasse. Du vil derfor både få et nyt nærmiljø, og en masse nye venner i det fællesskab der er om efterskolen. Du vil også opleve nye krav i hverdagen, når mor og far ikke er der hele tiden. Man siger at et efterskoleår svarer til 7 menneskeår, og det gælder ikke mindst hvis du tager 8. klasse på efterskole!

Se billeder af skolen

Undervisning og linjefag

Du får også mulighed for at vælge et af vores linjefag, som du vil tilbringe rigtigt mange timer med – sammen med andre unge mennesker, der deler din interesse. Det kan fx være Adventure, Erhvervslinjen eller Kreativ Iværksætter:

Adventurelinje

Er du klar til at opleve friluftsliv på klippeøen?

Læs mere om adventure

Du behøver ikke at være verdensmester – alle kan være med når vi prøver kræfter
med naturen. Fra nybegynder til ekspert. Du kommer bl.a. til at klatre på klipper
og i tæer, tage en tur i havkajak og på selvbyggede tømmerflåder og kan være
med til MTB på de vildeste mountainbikespor.

Iværksætterlinje

Bliv en del af vores linje Kreativ Iværksætter

Læs mere om iværksætteri

Har du en iværksætter i maven? Kom og find masser af inspiration og kreativ
næring i det unikke bornholmske iværksættermiljø. Gør brug af foto og film bl.a. i
vores mediehus med green screen, iMac’s med Photoshop, lydrum og biograf.

Erhvervslinje

Vil du være en rigtig håndværker og skabe noget med dine hænder?

LÆS MERE OM ERHVERV

Vil du lære at skrue på biler, arbejde med træ, mure, arbejde som smed og
undersøge strøm/IT? Lær de grundlæggende færdigheder og bliv klar til at starte
på din erhvervsuddannelse som fx tømrer/snedker, murer eller smed.

På Bornholms Efterskole har vi rigtigt gode erfaringer med 8. klasse og med niveauopdelt undervisning. Derfor foregår en stor del af den boglige undervisning på 3 niveauer, på tværs af 8., 9. og 10. klasse. Når sommerens afsluttende prøver nærmer sig, målrettes undervisningen til henholdsvis FSA og FS10 prøverne.

For alle fag – også de boglige – gælder det, at vi på Bornholms Efterskole står for fagligt udfordrende og varieret undervisning, der inddrager eleverne mest muligt.

Vores primære sigte er at flytte hver eneste elev – uanset udgangspunkt – såvel fagligt som menneskeligt. Det gælder også hvis du vælger at tage 8. klasse på efterskole hos os.

MØD OS PÅ NETTET

Bornholms Efterskole tilbyder i disse tider online møder på Messenger, Office team, Skype mm. for kommende elever og deres forældre.

Et rigtig godt valg

Bornholms Efterskole er et rigtigt godt valg, hvis du overvejer 8. klasse på efterskole. Vi er en mindre efterskole, og med vores enestående beliggenhed på Danmarks solskinsø kan vi tilbyde rolige omgivelser langt væk fra byens stressfulde hverdag. Her er der tid og ro til fordybelse. Samtidig giver Bornholms særlige natur fantastiske muligheder for, at vores elever kan udfordre sig selv med fuld fart – til lands, til vands og i højden.

Vi tror på at alle kan lære og ikke mindst bevare lysten til at lære.

Kontakt os endelig hvis du overvejer at tage 8. klasse på efterskole. Du er også velkommen til at deltage på en af vores weekend camps, hvor du kan prøve om efterskole er noget for dig.

Vi glæder os til at møde dig!

Trænger du til noget nyt?

Har du brug for et skift i miljø og/eller omgangskreds. Eller måske er du enten lidt skoletræt, eller har behov for nye og anderledes udfordringer fagligt eller socialt? Så er 8. klasse på efterskole måske det helt rigtige for dig. Besøg os på en af vores camp og prøv efterskolelivet af.