Måske Danmarks hyggeligste efterskole

Hverdagen

Rutiner, tjanser og morgentur

Morgenen

Vi starter altid med fælles morgenmad, efterfulgt af en morgengåtur i vores smukke skov eller til vores dejlige strand.

Derefter er der morgensamling, som har forskelligt socialt fokus. Her taler vi fx om aktuelle internationale, nationale og indimellem lokale nyheder, vi synger eller vi har mulighed for at diskutere aktuelle problemstillinger på skolen. En gang om ugen er morgensamlingen elevernes egen. Den er styret af skolens elevråd og foregår som udgangspunkt uden lærere. Samlingen giver mulighed for at eleverne kan diskutere holdninger og ønsker.

Undervisning

Efter morgensamlingen starter undervisningen, som vi varierer på mange måder. Vi har valgt at organisere vores hverdag efter et standard skoleskema som de fleste kender det. Det gør vi, for at skabe en så rolig, overskuelig og sammenhængende struktur som muligt.

Vil du vide mere om et efterskoleophold på klippeøen?

Normalskemaet brydes dog ofte af fordybelsesuger med forskellige fokusområder. Fokusområderne er tværfaglige og fungerer som supplement til den daglige undervisning, hvor vi gennem en fast struktur arbejde projektorienteret.

Vi tilstræber så ofte som muligt at samarbejde med lokale virksomheder eller fagpersoner, der giver mening i projektets tema. Vi ønsker på den måde at gøre afstanden fra skole til virkelighed kortere.

Ud over normalskemaet og fordybelsesugerne, vil der blive opbrud i hverdagen, ved særlige lejligheder som fx. terminsprøver, brobygning, skolerejser, galla mm.

Tjanser

Hverdagen byder også på tjanser, som at dække bord, vaske op og feje mm. Tjanserne fordeles fra årets start mellem eleverne. Man indgår i et team med elever fra samme familiegruppe, som i en uge har alle tjanser – både at hjælpe i
køkkenet og ordne fællesområder. Man har ca. 3 tjanseuger hver i løbet af skoleåret.

Fritid, weekender og studietur

Undervisningen slutter kl. 16. mandag-torsdag. Efter undervisningen er der mulighed for forskellige fritidsaktiviteter. Bl.a. låner vi en hal tæt på efterskolen, man kan benytte den nærtliggende svømmehal osv. Man kan tage til Rønne eller
man kan være på skolen og lave forskellige aktiviteter sammen eller alene.

I de fleste weekender er det frivilligt om man rejser hjem, eller bliver på skolen. Dog er der fire undervisningsweekender i løbet af året, hvor der er obligatorisk undervisning. Herefter følger tilsvarende fire weekender hvor skolen har lukket fra fredag til søndag, hvilket betyder at der er tvungen hjemrejse.

Skolen tilbyder en årlig udenlandsrejse på ca. en uges varighed. Destinationen er ikke fast, men har altid et vist fagligt indhold.

Det varer kun 3 timer fra hovedbanegården til Rønne

Fra 95,- kr.

Køkken

På Bornholms Efterskole går vi op i en varieret og sund kost i form af både nye og kendte retter.

Vi går selvfølgelig også op i økologi og er i øjeblikket på bronzemærke, men arbejder på at opgradere til sølv, hvilket er godt klaret på et sparsomt budget. Det kan også kun lade sig gøre, fordi vores kok, Thomas, både er uddannet kok og
konditor/bager. Så vi bager alt selv og i øvrigt laver maden fra bunden. Det giver os mulighed for at sikre ordentlige råvarer, som vi selvfølgelig prioriterer er bæredygtige og lokale, når det er muligt.

På Bornholms Efterskole har vi bevidsthed om bæredygtighed, madkultur og madvaner en særlig plads. Det er en del af den almene dannelse at opbygge et sundt forhold til, hvordan vi spiser og hvor det kommer fra. Derfor skal alle elever i
køkkenet i løbet af skoleåret – måske endda flere gange. Det sikrer, at man også lærer om madlavning og hygiejne, som kan bruges i resten af livet – måske særligt, når man står på renden til at flytte hjemmefra.

Start dit ø-eventyr på en camp-weekend og prøv efterskolelivet.

Næste camp afholdes d. 22.-23. februar 2020